Linux program-alternatívák

>> 2008. október 7.
Ezen írás azon felhasználóknak szól, akik most jöttek a Windows berkeiből a Linux világába és még nem mozognak elég otthonosan ebben az új világban ahhoz, hogy megtalálják a Linuxos alternatívákat a régi megszokott Win-es programjaikra.
Ebben leszek az érdekeltek segítségére. Nos, az elkövetkező lista szubjektív, a saját tapasztalataim tartalmazza, lehet, hogy másnak mások voltak az élményei egyes dolgokban, ha így van, kérek mindenkit ossza meg hozzászólásban.A Linuxos rendszer az Ubuntu 8.04 (Hardy Heron, Gnome).
A programok nagy része elérhető az Ubuntu tárolóból, ha nem akkor azt külön jelzem.

 • Fájlkezelő: Gnome Commander - Total Commander stílusban, de a beépített fájlkezelő is tökéletesen működik és használható.
 • Böngésző: Firefox - jó választás a beépített mellett maradni.
 • Levelező, hírolvasó: Thunderbird - tökéletesen működik, akinek jobban tetszik a beépített evolution, az bátran megtarthatja, én a Windows-ról hoztam át a leveleimet, az pedig egy az egyben működik TB-vel, szóval én ennél maradtam.
 • Torrent: Azureus - probléma nélkül, magyar nyelvű és könnyen megszokható
 • Skype: Szerencsére itt nem kell alternatíva után néznünk.
 • MSN: A beépített PIDGIN-t csak vészhelyzetben célszerű használni, ha komolyabban akarunk MSN-ezni, akkor érdemes más megoldást keresni. AMSN - nincsen vele semmi baj, én azért váltottam erről mert a kezelőfelülete nem tetszett annyira, sokkal szebb nála a nálam favorit emesene. Szerintem letisztultabb kezelőfelülete van, minden funkció megvan rajta és akárhányszor küldhetünk rezgő figyelmeztetést... :)
 • Video: egyértelműen VLC. Mindent lejátszik és megbízható. Habár HD filmekre még ajánlott az mplayer, ez is kitűnően teljesít.
 • Audio, zene: Számomra a favorit az Amarok. Sokoldalú, szerintem jól is néz ki, kezeli az iPod-ot. De akinek nem tetszene, annak bátran ajánlható az Audacious. Remek Winamp alternatíva.
 • Web TV: Miro Internet TV - remek program, letölthetjük és elmenthetjük a videókat a youtube-ról és sok más video-hoz enged hozzáférést. http://www.getmiro.com/download/
 • ISO betöltő: Gmount-iso - remekül kezeli CD-DVD képeinket.
 • Texas Holdem Poker: PokerTH - online multiplayer pókerjáték, szinte mindig vannak emberek akikkel játszhatnánk.


Ezek voltak a programok, aki lát még más alternatívát valamire, esetleg úgy érzi valami kimaradt, szóljon hozzá és pótoljuk... :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE