RSS az oldalon és egyébként

>> 2008. október 7.


Kedves Bloglakók!

Biztosan mindenki hallott már az RSS hírcsatornáról, ami hasznos társa lehet minden blog és hírolvasó felhasználónak. A leggyorsabb módja, hogy értesülj az újdonságokról, hírekről.
Használata igen egyszerű. Legelőször is vegyük figyelembe az (in4sane blog) oldal címsorában található RSS a bejegyzésekre, vagy RSS a kommentekre menüpontot. Így két lehetőségünk lesz: vagy a bejegyzésekről szeretnénk frissitéseket kapni, vagy a hozzászólásokról.


Ezek közül én 2 verziót fogok vizsgálni, az elsőt és az utolsót. Nos, biztosan mindenkinek van Google fiókja, (ha nincs akkor itt) ahová belépve kiválaszthatjuk a Google Reader szolgáltatást. Ehhez hozzáadva a blog vagy hírforrás RSS címét, rögtön aktív részesei leszünk az RSS világának, és kedvünkre böngészhetünk a megjelenő hírek között.

A második verzió, amikor az utolsó menüpontra kattintunk. Itt megkapjuk az éppen aktuális hírforrás RSS címét és a böngészőnk felajánlja, hogy elmenti nekünk a címet élő könyvjelzőként. Ezen kívül, ha gondoljuk kimásolhatjuk a címet a böngésző eszköztárából egy külső RSS olvasóba, mint például a Thunderbird, és kezelhetjük ott is. Ha az élő könyvjelzős megoldást választjuk, akkor sem járunk rosszul, ezt is érdemes kipróbálni.

Én személy szerint a Thunderbird programot használom eme célra, és nincsen gondom vele.
Érdemes néhány oldal RSS-ét elmenteni, így elég csak akkor ránéznünk ha tényleg volt aktivitás az adott oldalon. Hasznos és időt spóroló szolgáltatás. Ajánlom mindenki figyelmébe!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE