2008. év végi összegzés

>> 2009. január 1.


Üdvözlet Mindenkinek és boldog új évet kívánunk minden kedves olvasónknak!

Az idei év végével szeretnénk közzétenni egy összefoglalót oldalunk eddigi történetéről, érdekes statisztikai adatokat is közzé téve.


Az In4Sane Blog 2008 október 13-án indult 2 korábbi, különálló blog összeolvadásaként. Statisztikai adatok 2008 október 18-ától állnak rendelkezésünkre. Legelső célkitűzésünk a minden napra minimum egy cikk volt, amit sikerült is tartanunk, ugyanis a kezdéstől számítva I4S néven 75 nap alatt, ezzel a cikkel együtt 81 cikk jelent meg.

Látogatóinkat tekintve sok érdekes adat áll rendelkezésünkre. Példának okáért eddig összesen 5319 darab teljesen egyedi látogatónk volt és 8761 látogatás, ami 18413 oldalletöltést eredményezett. Ez azt is mutatja, hogy még nem alakult ki teljesen a visszatérő olvasótáborunk, ami nem is csoda egy ilyen új oldalnál. Napokra lebontva a kezdettől fogva viszonylag folyamatos növekedést könyvelhettünk el kisebb-nagyobb kiugrókkal, elérve a jelenlegi napi 100-250 fő közötti látogatószámot.

Első emlékezetes látogatásbeli kiugrás a grafikonunkban 2008 október 30-ra tehető, az Ubuntu 8.10 megjelenésének napjára, ahol hirtelen reg-elés után hamarabb tettük közzé egy ottani blogbejegyzésben az új Ubuntu megjelenését, mint az általunk mélyen tisztelt ubuntu.hu oldal, nem kis felháborodást kiváltva. :)

A következő kiugrás nem volt ilyen látványos, ez egy hosszan tartó csúcs volt, ami majdnem 6 napig tartott, kezdve a Windows 7 build 6801 tálca cikkel egészen a "Windows 7 For testing purposes only Build 6801" vízjel eltűntetése című cikkünkig átívelve az e között megjelent írásokat.

Az előző rekord is eltörpült a következő csúcsig, cserében viszont míg ez bekövetkezett, addig egy lappangós időszakot kellett átvészelnünk. Az új rekordot, ami máig is a legnagyobb, azt két írásunknak, a Kiszivárgott a Windows 7 legújabb, 6956-os buildje címűnek és a Windows 7 build 6956 telepítése képekben című cikkünknek köszönhetjük.

Megjelenítésre 71%-unk Firefox webböngészőt használ, ez magasan vezeti ezt a listát, aztán következik az Internet Explorer 18%-al, aztán az Opera 7%-al és a Chrome 3%-al. Az egyéb böngészők között még megtalálhatjuk a Safari-t, a Mozilla-t, a SeaMonkey-t, a Konqueror-t, a Netscape-et, a Camino-t és még a Playstation 3 böngészőjét is.


Operációs rendszernek a többség, vagyis a látogatók 89%-a Windows-t használ. Második helyet a Linux kapta meg 10%-al, és a többin olyan egyéb OS-ek osztoznak, mint a Mac OS X, Palm, Playstation 3 (XMB), SymbianOS, iPhone és a SunOS.


A képernyőfelbontások tekintetében is érdekes a helyzet. A legnépszerűbb az 1280 x 800 volt az olvasók körében, pontosan 27%-uk favorizálta ezt. 23% megmaradt a jól bevált 1024 x 768-as felbontásnál, míg a 4:3-as arányú lcd monitorok kedvelt felbontása is előkelő helyet szerzett a maga 1280 x 1024-es felbontásával és 20%-os részesedésével. Ezeken kívűl még 2 felbontás tudta magát érvényesíteni statisztikánkban, az 1440 x 900 12%-al és az 1680 x 1050 7%-al. Az egyéb kategóriában pedig kisebbségben mindenféle elképzelhető (és elképzelhetetlen :)) felbontás képviseltette magát.

Oldalunk forgalmának 49%-át hivatkozó webhelyek adják, 31%-át közvetlen elérési úton értük el és a maradék 20% keresőkön át jutott el hozzánk.

Az In4Sane Blog tárhelyéről a következőképpen alakultak a letöltések. A legnépszerűbb tartalom a Windows 7 tálca előhozásához szükséges program volt 442 letöltéssel, aztán a Win 7 feedback gomb eltűntetéséhez szükséges Disable Send Feedback volt 231 letöltéssel. Népszerű volt még a vízjeleltűntető csomag és az Ubuntu 8.10-es verziója is.

Köszönjük szépen az idei évi támogatást és élményeket, ami remélhetőleg ki fog tartani a következő új évre is!

Mi folyamatosan azon fogunk dolgozni, hogy oldalunkat jobbá tegyük és mottónkat megvalósítsuk, vagyis: "Az oldal célja az, hogy minnél több ember olvassa.
Se több, se kevesebb..." Köszönjük, hogy idén Ti is részt vállaltatok a megvalósításban!

az I4S csapat

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE