Windows 7/Server 2008 R2 szakmai bejelentés

>> 2009. október 7.


A mai napon a Microsoft TechNet szeminárium keretei között volt a Windows 7/Server 2008 R2 szakmai bejelentése. A közvetítés 9:30-kor kezdődött Budai Péter köszöntőjével, és egészen 16:50-ig tartott. A tovább mögött a rögzített műsort tekinthetitek meg a myshowroom.tv csapata és a Microsoft Silverligt technológiának köszönhetően, illetve a részletes programról tájékozódhattok.

Részletes program:

Köszöntő és áttekintés, A Windows 7 hét csodája

Előadók: Bátorfi Zsolt, Budai Péter, Gál Tamás, Milánovics Krisztián, Nagy Judit, Sarusi Gyula, Soós Tibor, Sziklai Oszkár, Szirtes István, Tóth András

Az esemény nyitóelőadásán látványos demókkal és bemutatókkal készülünk: megmutatjuk a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 legérdekesebb újdonságait. Azon túl, hogy a vállalatok számára lefontosabb hét újdonságot körbejárjuk, megmutatjuk azt is, miért érdemes az otthonában korábbi operációs rendszerét Windows 7-re cserélni!

Köszöntő majd a A Windows 7 hét csodája

W7/WS08R2 hálózati áttekintés

Előadó: Gál Tamás, TechNet szakmai vezető (Microsoft Magyarország)

Első ránézésre is rengeteg újdonságot vehetünk észre a Windows 7 illetve a Windows Server 2008 R2 hálózattal kapcsolatos szolgáltatásaiban illetve komponenseiben, hát még ha megpróbálunk átfogó képet kialakítani. Ebben az előadásban erre törekszünk, kezdve a felületet érintő praktikus változásoktól, a Windows haladó tűzfal vagy a CMAK beállításain keresztül az olyan komplex megoldásokig, mint például a DirectAccess. Nem fogunk unatkozni...

W7/WS08R2 hálózati áttekintés

A Windows 7 bevezetési stratégiája
Előadó: Szirtes István, System Center MVP (Szirtes Technologies)

A tiszta telepítés nem okoz különösebb problémát, ha a rendelkezésre álló hardver teljesíti az előírt feltételeket. De vajon mi a helyzet az XP-ről való átállás esetén? A korábbi alkalmazások működnek-e majd az új rendszeren? Hogyan lehet az átállást vállalati környezetben központosítottan elvégezni?
A migráció számos kérdést tartogat, melyre fel kell készülnünk, hogy a bevezetést hiba nélkül végigvihessük. Az előadásban bemutatjuk hogyan kell egy vállalati környezetben működő XP klienst Windows 7-re frissítenünk úgy, hogy közben a felhasználó profilja és beállításai, illetve a telepített alkalmazásai továbbra is működőképesek legyenek.

A Windows 7 bevezetési stratégiája

A Windows 7 öt arca
Előadó: Rubóczki László, vezető konzulens (AnyCode Kft.)

A Windows 7 megjelenésével újra át kell gondolni a kliensoldali operációs rendszerek felhasználási lehetőségeit és a munkakörnyezet kialakításánál is más szempontokat kell ezentúl szem előtt tartanunk. Vastag legyen a kliens vagy vékony? Vagy valahol a kettő között? A profilt, az alkalmazásokat vagy magát az egész operációs rendszert virtualizáljuk? Vagy tegyük fel a legfontosabb kérdést: szeretnénk egy minden eddiginél jobban ÜZEMELTETHETŐ és MENEDZSELHETŐ rendszert kialakítani? Egy akciófilmnyi idő alatt megmutatjuk, hogyan érhető ez el.

A Windows 7 öt arca

A műsor megtekintéséhez a Silverlight platformot támogató böngésző szükséges!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE