Budapest GameShow 2009

>> 2009. november 3.


A Budapest Game Show idén a Windows 7 megjelenésési party-jával egybekötve nyitotta meg a kapuit október 31.-én, reggel 9 órakor. Alább a rendezvényről, és az ott bemutatott érdekességekről olvashattok, ahogyan mi láttuk.


A Windows 7 színpadi programja igen színes volt, számtalan igazán érdekes bemutatóval lehettünk gazdagabbak.

Kaszkadőrök látványos ízelítőt adtak a tudásukból a közönség számára, melyben egymást nem kímélve mutatták be a lényegesebb közelharci fogásokat, védekezési technikákat. Megtudhattuk, hogy a tökéletes koncentráció segítségével betonkövek szétzúzása is lehetséges, pusztán az öklünk segítségével. Mi azért ezt azóta sem próbáltuk ki, de ígérjük, hogy egyszer lemegyünk majd alfa szintre, és szétzúzunk pár terméskövet.


A Windows 7 színpadján zajlott a 2009-es World Cyber Girls szépségverseny is, melyen fiatal, csinos jelöltek versengtek a végső győzelemért, a World Cyber Girl 2009 királynői koronájáért. A lányokról annyit érdemes tudni, hogy külső megjelenésük harmóniában áll a számítástechnikai és játéktudásukkal. A próbák, melyeken helyt kellett állniuk, igen szerteágazóak voltak.
Egy kis Forza Motorsport 3-mal kezdték a versengést, melyben a minél jobb köridő elérése volt a cél. A tény, hogy sokuk most játszott először a játékkal, az általuk irányított Audi karosszériáján "tükröződött" a legjobban.
A következő próba egy kvízjáték volt, melynek keretén belül a hölgyeknek számítógépes játékokkal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszokat adniuk, ezzel is bizonyítva, hogy elég sokoldalú kockák.
Az utolsó megpróbáltatás a bikinis bemutató volt, melyen már otthonosabban érezték magukat a lányok, és valószínűleg az összegyűlt nézőknek is sokkal jobban tetszett.

A Windows 7 hét csodája névre keresztelt előadás keretein belül a Windows 7 fontosabb újdonságai kerültek bemutatásra. Ezt már korábban is megtekinthettük, hiszen a Windows 7 szakmai bejelentésén már megnézhettük ezt az előadást. Aki kíváncsi a Windows 7 szakmai bejelentésén bemutatott videókra, az itt nézheti meg: [LINK]

Köszöntő majd a A Windows 7 hét csodája

14:00-kor kezdetét vette a Windows 7 bejelentése a nagyközönség számára, mely egy szívdobogós Windows 7 promó videóval kezdődött (szintén láthattuk a szakmai bejelentésen), melyben a Windows generációkat mutatják be:


Amint vége lett a videónak, maszkos emberek ereszkedtek le az aréna tetőszerkezetéről a színpadra. Az egyik maszkos úriember védte meg a kezében szorongatott Windows 7 Home Premium példányát az őrá támadó, szintén maszkos riválisoktól (mi akaratlanul is a Linux/Apple kontra Windows-ra gondoltunk).
Majd Drajkó László James Bond-ra emlékeztető öltönyben leereszkedett a színpadra, hogy elmondja az egybegyűltek számára, hogy milyen fontos a számítógép számára a Windows 7, mennyien is használják, és mennyien fogják még a jövőben. Továbbá azt is elmondta, hogy a PC-nek a legszebb karácsonyi ajándék a Windows 7 lehet, hiszen erőforrás igénye csökkent az elődhöz képest, viszont új szolgáltatásai igen hasznosak lehetnek a hétköznapok során.


Természetesen a Windows 7 színpadon kívül is zajlottak az események. A jövő technológiája névre keresztelt sátorban tekinthették meg a Microsoft jövőbe mutató fejlesztéseit. Egy kis autó segítségével mutatták be a programozás egyik új szintjét, ami egy lényegesen egyszerűbb programozási felületet ad a felhasználók kezébe. Vizuális módon történik a kocsi programozása, így nem igényel mélyebb ismeretet annak elsajátítása.

Nem volt nagy meglepetés, hogy a Microsoft elhozta a Surface asztalát is, melyet a látogatók nyüstölhettek a nap folyamán. A rendszer maga igen jól reagál az érintésvezérlésre, sokan játszottak rajta hosszas dáma partikat.

A PhotoSynth program is bemutatásra került, melynek segítségével fotóinkat 3D-s térbe rendezhetjük, a rendszer maga kipróbálható ITT.

A Microsoft szerinti ideális otthoni nappali is kialakításra került, melynek szíve a Media Center által vezérelt PC. Számtalan laptopon, illetve asztali PC-n próbálhatták ki az érdeklődök a Windows 7-et, bár ahogy mi észrevettük, sokukon még a Windows 7 RC változata futott.


Természetesen a Microsoft mobileszközökre szánt rendszere is bemutatásra került Samsung és HTC termékeken. A Windows Mobile 6.5-t futtató készülékek kipróbálása közben arra a következtetésre juthattunk, hogy a WM 6.5 egy út közepe, amely út végén talán a Windows Mobile 7 áll majd, reméljük azért több újítást hozva. Reméljük, hogy a felhasználói felület még barátságosabbá tételével a rendszer majd fel fogja venni a kesztyűt a konkurenciával.

A Tiszta Szoftver standja előtt igen hosszú sor állt, lévén a felsőoktatásban résztvevő hallgatók, illetve pedagógusok vehették át megérdemelt Windows 7 példányukat, ha rendelkeztek egy eredeti Windows operációs rendszerrel. (Mellékesen megemlítenénk, hogy ez az akció, még mindig él, a részletekért: tisztaszoftver.hu.)


A másik nagy színpad, a Budapest GameShow színpad sem szűkölködött jó programokban.
Itt leginkább játékbemutatókat csodálhattunk meg, valamint egyéb hasznos tudnivalókat a figurát elég lazára vevő BZ vezényletével.

Esett szó a vírusvédelemről, erősen szponzorálva az ESET (NOD32) által, ahol megtudhattuk, hogy a hatásos vírusvédelem a fejünkben kezdődik, vagyis Think Smart (Gondolkodj okosan).
Ettől az előadástól kicsit többet reméltünk, így kicsit túl átlagos lett, köszönhetően annak, hogy túl szélesen választották meg a célközönséget, ennek lett az ára az egyszerűség, viszont mindenkinek megmaradt az érthetőség.
Mindenesetre így is hasznos volt, de többre számítottunk.



Megismerkedhettünk a Band Hero-val és a DJ Hero-val, amik a ritmusjátékok által bejáratott vonalat viszik tovább. Lehetőség volt a fent említett játékokkal és a Lips-el ajándékokért játszani egy külön kis színpadon.

Láthattunk egy bemutatóval egybekötött tesztet a FIFA 10-ről, melynek tömör lényege megegyezett az oldalon előzőleg közzétett FIFA 10 teszttel. Egy mondat, amit a srácok ott is kiemeltek: "A PC-s verziót hagyjuk...". Ez való igaz, a kipróbálható FIFA 10-ek mindegyike XBOX konzolon futott, ami több okból sem volt véletlen.

A műsorok javarészt a színpadon folytak, 3 kivetítővel megtámogatva, melyek 2 kicsi szélső, és egy nagy középső képernyőt takartak. Ezúton is kiemelném a nagy kijelző botrányos fényerejét, néha csak nagy nehézségek és 3 liter könny kicsorgatása után lehetett látni, mi is folyik a kijelzőn. Ilyenkor elsötétítés, vagy a fényerő nagyobbra vétele jól jöhetett volna, mindenképpen egy tényező, amin lesz még mit javítani a következő évi ismétlésig.

Az Overclocking team bemutatóra a műsorvezetővel együtt egy kis túrára indultunk volna egy átlagos standhoz, ha tudtunk volna mozdulni a nagy tömegtől, ugyanis ez lehetetlen volt, arról a luxusról nem is beszélve, hogy esetleg vizuálisan is elraktározzuk a dolgokat, amiket hallottunk, ugyanis a tömeg körbeállta a műsor helyszínét, ezzel a képzelőerőnkre bízva a képi megjelenítést.

Érdemes egy pár szót ejteni a számítógépházak versenyéről, sok különleges, néhol egészen elképesztő darab került bemutatásra.




Megcsodálhattunk James Cameron legújabb munkásságának részleteit, bepillantást nyerhettünk az Avatar játék korai verziójába, ahol a helyszíní nagykivetítőn tesztelő játékos valószínűleg a figyelő tekintetek súlyától összeroppanva, többször is a halál szélére, és végül a halálba sodorta a játék emberi főszereplőjét, easy fokozaton.
Ezen tényezők miatt sajnos nem tudtuk megtekinteni a Navi-kat (kék érdekes emberkéket) feldolgozó játékrészt.
Érdekességképpen megjegyeznénk, hogy a játék 2 héttel a film megjelenése előtt fog kijönni, és a film cselekménye előtt körülbelül 2 évvel játszódik, így a filmre várakozó, játékos kedvű moziba járók már megismerhetik az új univerzum, és a cselekmény alapjait. Én személy szerint félek attól, hogy középszerűségbe fog fulladni a játék, ugyanúgy, mint a film, de szívből kívánom, hogy ne legyen igazam, ugyanis én izgatottam várom mindkét termék megjelenését.

Találkoztunk még egy Star Wars játékbemutatóval, a Star Wars The Force Unleashed: Ultimate Sith Edition-el. Megemlítendő, hogy a helyszínre kivonult Birodalmi katonák (fanatikus rajongók) jelenlétükkel jelentősen emelték az előadás fényét (személyes fényképet sajnos nem sikerült készítenünk velük).



Szintén a nap egyik fénypontja volt Kiss Ádám stand-up comedy előadása is, melyen jót szórakoztunk és kulturáltan nevettünk.


Egyéb akciókkal is vártak minket az árusító standok, példának okáért a Windows 7 Home Premium OEM verzióját kedvezményesen, csak 27990 Ft-ért kínálták a helyszínre kivonult macropolis és laptop.hu nevű boltok képviselői. Továbbá szintén akciós áron juthattunk hozzá Windows 7-el felszerelt laptopokhoz, és nagy keletje volt az egyéb perifériáknak is.


Összességében véve a kiállítás nagyon jóra sikerült és sok érdekességet tartogatott mindenki számára. Az apró bakiktól eltekintve mindenképpen figyelemreméltó, amit összehoztak nekünk teljesen ingyenesen. Ha jövőre a hiányosságok javítva lesznek, és a lehetőségek jobban ki lesznek aknázva, még interaktívabb lesz minden, akkor tényleg le kell mennünk majd alfába terméskövet törni, addig is, maradunk itt és folytatjuk a cikkek írását,

Blue@X és MCkey


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE