Microsoft sajtótájékoztató - BGS 2009

>> 2009. november 2.


2009 Október 31-én több mint ezer hazai viszonteladó kezdte meg a Windows 7 magyar nyelvű kiadásának forgalmazását. A Microsoft új operációs rendszere jelentősen leegyszerűsíti a PC-k kezelését, lehetővé teszi a számítógép gyorsabb indítását, kevesebb energiát fogyaszt, felhasználói felülete látványosabb, letisztultabb. A Windows 7 magyarországi premierjét a Budapest GameShow 2009 keretében megtartott, bemutatókkal és gazdag programokkal színesített egész napos rendezvényen tartották meg. A Papp László Sport Arénában több ezer érdeklődő ismerkedett az új operációs rendszerrel és a legújabb játékszoftverekkel.

A Microsoft Corp. október 22-én New Yorkban jelentette be új operációs rendszerének globális bevezetését. A Windows 7 világos alapelvet követ: egyszerűsíti a felhasználó számára a PC-s feladatok elvégzését. Korszerűsített felhasználói felülettel rendelkezik, új szolgáltatásokkal könnyíti a mindennapi műveleteket, telepítése után az asztali és a hordozható számítógépek a korábbinál nagyobb sebességgel, gazdagabb funkcionalitással, ugyanakkor energiatakarékosabban működtethetők.


„Soha nem érezhették olyan jól magukat a PC-k, mint most, a Windows 7-tel” – mondta Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója. – „Az új operációs rendszerrel olyan lehetőségek nyílnak meg a felhasználók előtt, amilyenekre eddig nem volt példa, s ezeket eddig soha nem tapasztalt rugalmassággal vehetik használatba. A Windows 7-tel a szó szoros értelmében személyi lesz a számítógép: mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb PC-t.”
„A Windows közössége is sikeresen vizsgázott, hiszen a Microsoft csak felhasználóival, partnereivel és a független fejlesztőkkel közösen tudta megalkotni ezt az operációs rendszert” – tette hozzá Drajkó. – „Hálásak vagyunk az értékes hozzájárulásért, amely a világ minden tájáról érkezett, s amelyek révén valóban közös projektté vált a Windows 7.”


A Windows 7 fejlesztése kezdettől fogva együttműködésre épült. A Microsoft mérnökei és fejlesztői az ügyfelekkel és a partnerekkel közösen dolgoztak az egyszerűbb PC-ről alkotott jövőképet megvalósító operációs rendszeren.
„A kezdeti értékesítési adataink a Windows 7 sikerét vetítik előre. A Microsoft új operációs rendszerének megjelenésekor, október 22-én 0 órától 1 óráig a Saturn budai áruházában rendkívüli nyitva tartás keretében kezdtük árusítani a Windows 7-et, egyetlen óra alatt többszáz darabot értékesítettünk belőle. A vásárlói jelzések alapján látszik, hogy jóval nagyobb a kereslet erre a termékre, mint a korábbi verzióra. Arra számítunk, hogy a szoftver felhasználóbarát jellege, gyorsasága és egyszerűsége miatt a későbbiekben is népszerű lesz a vásárlók körében. Törekszünk arra, hogy az általunk kínált hordozható és asztali számítógépek közül minél több legyen a Windows 7-et tartalmazó gép.” – foglalta össze az első értékesítési tapasztalatokat, és az azok alapján kirajzolható jövőképet Balogh Péter, a Saturn koncepciómenedzsere.


„A HP mint a legnagyobb személyi számítógép gyártó és a Microsoft stratégiai partnere is reményekkel teli várakozással tekint a Windows 7 megjelenésére, mivel a hardver csak egy megbízható, gyors, és könnyen kezelhető szoftver futtatásával nyújthat komplett felhasználói élményt. Az új Windows iránt a fogyasztói piac egyértelmű pozitív visszajelzésén túl, a lényegesen lassabban reagáló üzleti szegmensben is jelentős érdeklődést tapasztalunk, ami reményeink szerint növelni fogja az év végi üzleti lehetőségeinket a hazai piacon is.” – mondta Takáts Kristóf, a HP Magyarország vezérigazgató-helyettese, a PC üzletág igazgatója.



A PC-használat egyszerűsítése

Az elmúlt időszakban 200 ország több millió önkétese osztotta meg velünk felhasználási tapasztalatait, és nyolcmillió bétatesztelő visszajelzései segítették a Microsoft fejlesztőmérnökeit a mindennapi számítógépes műveletek egyszerűsítésében. Íme néhány példa a Windows 7 alkalmazásával elérhető felhasználói hatásfok-növelésre:

A mindennapi feladatok egyszerűsítése

Tálca: A programindítás és az ablakok közötti váltás helye, a tálca teljesen átalakult formában segíti az intelligensebb és rendezettebb munkavégzést, és növeli az adott időn belül elvégezhető feladatok számát. Miniatűr-előnézetet jelenít meg a weboldalakról és dokumentumokról – sőt, még a futó videókról is.
Otthoni csoport: Egyszerű fájl- és nyomtatómegosztást biztosít más Windows 7 PC-kel egy háztartáson belül.
Intelligens eszközkezelő: Megmutatja az összes csatlakoztatott eszköz (pl.: kamera, mobiltelefon) állapotát, megkönnyíti szinkronizálásukat és kezelésüket.
Fotók és videók: A Windows Live Photo Gallery és Windows Live Movie Maker nagyszerű, ingyenes lehetőséget kínál a fotók és videók szerkesztésére és megosztására.
Snap: A képernyő szélére húzott nyitott ablak automatikusan átméreteződik. Ha a felhasználó két külön ablakot húz a jobb és a bal szélre, ezek pontosan a képernyő jobb és bal felére méreteződnek, ami különösen hasznos az ablakok tartalmának összehasonlításakor.
Shake: Kattintson rá az aktív ablakra és rázza meg egy kicsit! Ilyenkor a Windows 7 az összes többi nyitott ablakot eltünteti. Az eredeti állapot az ablak újbóli megrázásával állítható vissza.
Internet Explorer 8: A Microsoft történetének leggyorsabb, legkönnyebben kezelhető és legbiztonságosabb böngészője. Intelligens új jellemzői (pl.: azonnali keresés, gyorsítók, Web-szeletek) segítenek többet kihozni a világhálóból.

Felhasználói igényekhez igazodó munkavégzés

Gyorsabb be- és kikapcsolás: A Windows 7 felhasználói számára előnyt jelent a megnövelt háttérteljesítmény, a gyorsabb indulás, éledés és leállás, valamint a továbbfejlesztett fogyasztásszabályozás.
Egyszerűbb mobil működés: Minden mobil számítástechnikai beállítás egy helyen, a Windows Mobil-központban található.
Biztonság: A PC-n tárolt adatok biztonságát fejlett mentési képességek, védelmét pedig a BitLocker titkosítási eszköz támogatja.

Új lehetőségek

Windows Touch: A felhasználó ujjal vagy többpontos érintéssel, interaktívan kommunikálhat gépével az érintőképernyőn.
PlayTo: A digitális zene, videó vagy fotófájlok más PC-knek vagy egyéb eszközöknek (pl. tévékészülékhez csatlakoztatott Xbox 360-nak) is átadhatók lejátszásra.
Internet TV: Az új tartalomszolgáltatók és a továbbfejlesztett felület megkönnyítik a számítógépes tévézést.
Multimédiás játékok és grafika: A Windows 7 teljesítmény-fejlesztései új szintre emelik a nagy teljesítmény-igényű játékok futtatását és a szórakozást – 64 bites támogatással és DirectX11 grafikával.
Helyszín-felismerő nyomtatás: A rendszer mindig a megfelelő nyomtatóra küldi a dokumentumot – otthon éppúgy, mint az irodában.
Kapcsolat nélküli fájlok: a funkcióval a felhasználó offline üzemmódban dolgozhat – a rendszer később automatikusan szinkronizálja PC-je adatait az irodai hálózattal.

Partneri közreműködés

A Microsoft partnerei által fejlesztett hardverek, szoftverek és szolgáltatások világszerte több mint 1 milliárd felhasználónál működnek, így természetes, hogy a Microsoft a partnereit is szorosan bevonta a Windows 7 koncepciójának megalkotásába és a tervezésbe. A közös munka eredményként a Microsoft nagyobb teljesítményt tudott elérni a PC-knél, az új operációs rendszer a szoftverek és hardverek széles körével kompatibilis. Máris több mint 16 ezer szoftver- és hardverszállító épít alkalmazásokat Windows 7 alapokon. Magyarországi partnereink 3 ezer szakembere vett már részt Windows 7 képzésen, s a hazai fejlesztéseket az is segíteni fogja, hogy az év végéig háromszáznál is több partnercég tér majd át Windows 7-re saját belső informatikai környezetében.


i4s.hu: Ajándékként egy Windows 7 bögrét kaptunk, így mi a Windows7-el indítjuk a 7-et! :)

Képgaléria a Windows 7 megjelenéséről:
Windows 7 megjelenés a nagyvilágbanWindows 7 magyar megjelenés Saturn


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE