Windows Vista - DirectX 11 támogatás

>> 2009. november 3.


A Microsoft elérhetővé tette a Windows Vista-t használók számára a DirectX legújabb verzióját, szám szerint a 11-t, egy automatikusan települő frissítés keretén belül. A KB971644 számú frissítés telepítése után már nem csak a Windows 7 felhasználók kiváltsága lesz a DirectX legfrissebb verziójának támogatása és az abban rejlő lehetőségek kiaknázása.

A frissítés telepítése után a Vista tulajok is kiaknázhatják a DirectX 11 előnyeit egy megfelelő hardver (pl.: ATI 5xxx sorozat), és az ezt támogató szoftver segítségével. Mivel még a DirectX 11-t támogató játékok ritkák mint a fehér hollók, így maximum a benchmark programok alatt használhatjuk ténylegesen a DirectX 11-t, de a közeljövőben már várhatóak a legújabb technológiát kiaknázó alkalmazások. Az új verzió természetesen sok hasznos újítást hoz, mint annak idején az előd 10-es, ilyen a hardveres tesszelláció támogatási is.


A tesszalláció működése

Mikor a Vista megjelent, egyik fontos újítása a DirectX 10-es verziójának támogatása volt. Akkor az előd nem volt olyan szerencsés mint most, hiszen az XP nem kapta meg az új verzió támogatását, így akik ki akarták használni ezt, azoknak muszáj volt Vista-ra váltaniuk. Természetesen a Microsoftot is meglehet érteni, hiszen ahhoz, hogy az XP támogassa a DirectX 10-t módosítani kellett volna a rendszermagon, amit már Redmondban nem kívántak megtenni. Mivel a Vista tervezésekor már hangoztatták, hogy a Vista kernelje képes lesz a jövőben megjelenő DirectX verziók befogadására, így ezt beváltva megkapta az új verzió támogatásához szükséges frissítést a rendszer. Természetesen az újonnan megjelent Windows 7 már alapértelmezetten a DirectX 11-et használja, így ott nincs szükség frissítésre.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE