Windows Vista SP2 - Kékhalál

>> 2010. január 6.


A Microsoft ismételten közzétett egy hibajavítást, mely a Windows Vista SP2 és Windows Server 2008 SP2 alatt jelentkező kékhalál-t hivatott orvosolni. A hiba kiváltó oka egy harmadik féltől származó WFP driver hibája.

A hiba a külsős vírusírtók és tűzfalak WFP driverjéből adódik. A kékhalál az alábbi folyamat miatt történik:
A harmadik féltől származó WFP driver elfog egy UDP-s csomagot, ezt lemásolja, és ellenőrzi. Ezek után visszailleszti a másolt UDP csomagot a helyére. Ha a WFP driver nem végez az ellenőrizéssel és visszailleszti a másolt UDP-s csomagot, akkor a WFP driver megpróbálja a második UDP-s csomagot elfogni. Ennek hatására versenyhelyzet alakul ki, és ez okozza a kékhalált.
Az okozott kékhalál pedig az alábbi üzenet jelzi ki a felhasználó számára:
The Stop error message resembles the following: “STOP: 0x0000000A (parameter1, parameter2, parameter3, parameter4) IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL.
De természetesen a hibajavítása is elérhető már, amit letölthettek is: [link]

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE