Windows 7 - Jön a WATU

>> 2010. február 11.


A Microsoft hivatalos Windows blogjában tudatta a publikummal, hogy nemsokára elérhető lesz a Windows Activation Technologies Update Windows 7 rendszerhez, mellyel hadat kívánnak üzenni a szoftver kalózmásolatait használóinak.

Joe Williams a mai napon egy hivatalos blogbejegyzésben közölte a nagyvilággal, hogy hamarosan elérhetővé válik a WATU Windows 7-hez, mely segítségével a kalózmásolatok visszaszorítása lesz a cél. A WATU jelen állapotában több mint 70 különböző aktivációs eljárást ismer, és az idő előrehaladtával ez a szám is növekedni fog. Felhívja a bejelentésben Williams a figyelmet ezen aktivációs eljárások veszélyeire is, sok esetben ezek a "hack"-ek kártékony programot tartalmaznak, melyek kiszolgáltatják a felhasználók adatait az erre kíváncsiaknak, illetve egyéb károkat és anomáliákat is okoznak. A frissítés formájában érkező WATU az összes Windows 7 verzióra elérhető lesz, de első körben a kalózok által jobban kedvelt változatok kapják meg a frissítést (Home Premium, Ultimate és Enterprise). A Microsoft tiszta szoftver oldalán február 16-tól lesz elérhető a WATU, a Download Centerből 17-én, és automatikus frissítés formájában pedig egy hónapra rá, fontos besorolású frissítésként lesz elérhető a Windows Update-n. A WATU működéséről is közölt információkat a Microsoft: a WATU telepítése után a program 90 naponként automatikusan ellenőrizni fogja a számítógépet az aktivációs eljárások után, és ha talál, akkor megsemmisítve azt a felhasználó tudtára hozza, hogy szoftverhamisítás áldozata lett. Ha eredeti szoftver használunk, akkor nem fogunk találkozni a WATU-val, hiszen a háttérben csendben fogja tenni a dolgát. A folyamatos frissítés miatt naprakész is marad, így a jövőben megjelenő eljárások ellen is védve lesz a gép. A WATU telepítése opcionális lesz, így a felhasználó döntheti el hogy szeretné-e telepíteni a gépére.

Forrás: Windows Team blog

8 megjegyzés:

Ewing,  2010. február 11. 20:10  

Ha opcionalis lesz, akkor szerintem a kalozkodok nem fogjak telepiteni...

Blue@X 2010. február 11. 20:21  

Valószínűleg opcionálisan kezdődik, majd egy idő múlva rendszer része lesz, így próbálják majd meg még jobban visszaszorítani a kalózkodást.

Névtelen,  2010. február 11. 22:40  

csak sokaknak fingja nincs mit kell telepíteni és mit nem... XP-n is sokan beszopták a valódi előnyt :)

Névtelen,  2010. február 16. 19:53  

Erre is meg lesz az ellenszer !

Névtelen,  2010. február 17. 9:03  

Ráengedtem egy torrentes 64bit ultimate-re, aszonta eredeti. Tanulniuk kell ezeknek még.

Névtelen,  2010. május 29. 9:27  

Nem kellene ide semmilyen WATU, csak normális árak, és kevesebb korlátozás (elsősorban az alaplapb*zi OEM-ekre gondolok).

Névtelen,  2010. december 25. 17:44  

Teljesen egyetértek az utolsó hozzászólóval.

Névtelen,  2011. január 18. 18:31  

Létezik olyan degenerált barom ,aki az otthon használt szoftverér hajlandó fizetni ???

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE