WinHotKey - Windows gyorsbillentyűk beállítása

>> 2010. február 13.


Minden Windows rendszer esetén vannak alapértelmezett gyorsbillentyűk a kezeléshez, mellyel igen könnyen és gyorsan tudunk előhívni bizonyos funkciókat (Futtatás, ablakváltás). Ezt a gyorsbillentyű rendszert bővíthetjük könnyedén a WinHotKey nevezetű program segítségével.

A Windows rendszerek alatt számos gyorsbillentyű kombináció érhető el, ilyen a leírásaink során sokat használt Winjel + R (Futtatás) is. Természetesen ha megnyitunk egy programot, akkor ott is érhetőek el további billentyűkombinációk, melyek a gyors és kényelmes kezelést hívatottak elősegíteni. Ilyen gyorsbillentyűkombinációkat készíthetünk magunk is a WinHotKey alkalmazás segítségével.


A Windows alapértelmezett billentyűkombinációit természetesen nem írhatjuk felül, de számos mást viszont hozzá is adhatunk. A program kezelőfelülete igen barátságos és könnyen használható. A fenti képen jól látszik, hogy egy listába gyűjti nekünk a program a jelenleg elérhető kombinációkat, vagy azokat, amiket mi adtunk már hozzá. Új kombináció felvételéhez klikkeljünk a New Hotkey gombra.

A megjelenő ablakban a következő beállítások állnak rendelkezésünkre:
  • Description of this hotkey: Itt adhatjuk meg a gyorsbillentyű nevét (opcionális)
  • When I press these keys: Itt jelölhetjük ki, hogy melyik billentyűket kelljen lenyomni az esemény kiváltásához
  • I want WinHotKey to: Itt állíthatjuk be, hogy mit is csináljon a program a beállított kombinációra. Lehetőség van alkalmazás-, dokumentum-, mappa megnyitására, előre definiált szöveg beszúrására, illetve az éppen megnyitott ablak vezérlésére.
Ha programot szeretnénk megnyitni, akkor az Advanced gomb megnyomásával további opciókat érhetünk el. Ilyen lehetőség az indítani kívánt program paraméterezése és a méretezése is.


Hogy az általunk beállított billentyűkombinációk működjenek, ahhoz a programnak a háttérben futnia kell (a telepítés után alapértelmezetten automatikusan indul).


A program futásáról az értesítési területre kitett, Windows jellel ellátott ikon tájékoztat minket.

WinHotKey 0.70 letöltése

Az oldalon megjelent gyorsbillentyűk kombinációval foglalkozó írások:
Windows Media Player 12 gyorsbillentyűkombinációk
Office 2010 gyorsbillentyűkombinációk
Windows Sticky Notes gyorsbillentyűkombinációk

2 megjegyzés:

Névtelen,  2010. február 15. 20:17  

Érdekes cikk lesz ez.
Csak azt nem tudom,hogy ez a kiegészítő program tudja-e,amit nagyon is keresek rá választ:
programokat teljes képernyőre való aktiválást?
Ugyanis paradox módon windows alapértelmezésben nem létezik ilyen gyorsbill kódja!!!
Potyautat nem választok. :-D

Blue@X 2010. február 15. 21:02  

Windows 7 alatt Winjel + Fel

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE