Windows 7 - Nincs hiba az aksi kezelésében

>> 2010. február 9.


A hétvégén írtuk meg az újonnan indult sorozatunkban, hogy sokan panaszkodnak a Windows 7 hibás akkumulátor kezelésére. Ezt a Microsoft természetesen nem hagyhatta szó nélkül, ezért azonnal vizsgálatot kezdett, melynek eredménye a várt eredményt hozta: "Gyerekek, nálatok van a hiba!".

Az elmúlt hetekben sokak panaszkodtak az akkumulátor információinak kijelzésére Windows 7 alatt. Sőt, sokak állítása szerint a rendszer hibát is okoz az akkumulátornál rövid távon. Ezt az állítást vizsgálta meg a Microsoft, hiszen egy ilyen baki súlyosan árthatna a cég imázsának. A kivizsgálás eredményét pedig Steven Sinofsky, a Microsoft Windowsért felelős embere közölte a hivatalos blogon, mely szerint a hiba nem a Windows 7-ben van, hanem a felhasználók gépében. A hiba lényege a következő: a Windows 7-ben bemutatkozott egy új értesítési szolgáltatás, amely az elődökben nem volt jelen (sem a Vista-ban, sem a Windows XP-ben), így ott nem is jelentkezik ez a hiba (a tudatlanság néha áldás). Ez a szolgáltatás az akkumulátor gyártók által biztosított információkra alapozva ad visszajelzést a számítógépben található akkumulátor állapotáról. A Microsoft már itt leszögezte, hogy ezek az információk csak olvashatóak, így azt sem a Microsoft, sem a Windows operációs rendszer nem tudja módosítani, ergo hardveres károkat sem tud okozni a rendszer. A szóban forgó szolgáltatás úgy állapítja meg, hogy egy akkumulátor cserére szorul-e vagy sem, hogy veszi az akkumulátor által biztosított információkat és egy egyszerű kalkulációt végez. A számítást két csak olvasható érték alapján végzi: a "design capacity" és "last full charge" alapján. A Windows 7 esetében az elhasználódás százalékos küszöbértékét 60%-re állították be, így ha az akkumulátor már csak 40%-os, figyelmeztetés érkezik a felhasználónak. Így aki ezentúl figyelmeztetést kap és úgy érzi hogy nem jogos, az egyszerűen csak ne foglalkozzon vele.
Akit részletesebben érdekel a Windows 7 energiagazdálkodása, az egy korábbi írásunkból tudhat meg róla többet: [link]

Hivatalos bejelentés itt olvasható

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE