Windows Phone 7 - Újabb információk szívárogtak

>> 2010. február 7.


Ahogy közeledik a 2010-es Barceloniai Mobile World Congress, úgy jönnek az újabbnál újabb pletykák a valószínűleg bejelentésre kerülő Windows Phone 7-ről. Az alább leírt nemhivatalos információkat a PPCGeeks oldal osztotta meg a nyilvánossággal, de számos pont akár igaz is lehet.

Az igazi nagy durranást a Microsoft a Windows Phone 7 platformtól várja, hiába jelent meg időközben a Windows Mobile 6.5, azt csak egy átvezetésnek tekinthetjük. Nézzük akkor hát milyen funkció is lesznek állítólag a Windows Phone 7-nek.


  • A felhasználói interfész (UI) a "METRO" kódnevű UI-n alapul. Nagyon hasonló lesz a Zune HD alatt meglévő felhasználói interfészhez, tehát egyszerű, letisztult, kifejező lesz
  • Flash támogatást egyelőre nem kap alapértelmezetten, mivel nem volt elég idő ennek implementálására
  • A Windows Phone 7 az alkalmazások telepítésénél már nem támogatja az SD kártyáról való telepítést, így szorosabb lesz az integráció a már meglévő Marketplace-el.
  • Nincs Multi-Task támogatás. Az alkalmazások ezentúl szüneteltetve lesznek a háttérben, viszont az értesítések működni fognak
  • A Marketplace támogatni fogja az alkalmazások kipróbálásának lehetőségét.
  • Nincs visszafelé kompatibilitás a .NET CF esetén. Viszont a már meglévő alkalmazások át portolása az új .NET CF-re egyszerű lesz
  • A Microsoft reméli hogy 2010 szeptemberére lesznek már olyan eszközök, melyek a Windows Phone 7-t futtatják
  • Teljes Zune integráció
  • A Windows Mobile Device Center már nem lesz használható, helyette a Zune szoftverjével történik majd a szinkronizáció a PC-vel.
  • A gyártók már nem használhatnak egyedi interfészeket az eszközökön, így búcsút mondhatunk a népszerűbb interfészeknek: Sense UI, SPB Mobile Shell, Point UI, Infinity, stb.
  • Teljes XBOX Gaming integráció
  • Teljes social networking támogatás (Twitter, Facebook, stb.)

Ebből talán a legmeglepőbb a Multi-Task hiánya, de mivel a többi pont sem került megerősítésre a Microsoft részéről, így majd az idei Mobile World Congress-n (2010. február 15-18) fognak kiderülni a részletek.

Forrás: PPCGeeks


1 megjegyzés:

Andris,  2010. február 8. 9:59  

Windows Mobile használóként az a véleményem, hogy ez nem egy jó irány...

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE