Ünnepelj klasszikussal! – Halloween 1978

>> 2011. október 31.



A Mindenszentek kiváló alkalmat nyújt, hogy elővegyük remekbe szabott horrorjainkat és átadjuk magunkat a rettegésnek egy jól sikerült jelmezes buli előtt vagy után. Az aktualitásnak köszönhetően gondoltam előveszem az első, majd később sok utódot megtermelő holtak éjszakájával foglalkozó klasszikusok egyikét, John Carpenter Halloweenjét.
Michael Myers nem csak a legismertebb filmes sorozatgyilkosok egyike, hanem frappáns választás egy esetleges halloweeni jelmez figurájának is. Steril maszkja, egybe részes overálja és hatalmas kése egyértelmű ikonként van jelen a köztudatban. A film sztoriját felesleges elmesélni, hiszen mindenki ismeri vagy ha nem is, más horrorokban rengeteg utalás történt rá, de inkább a kliséig elfajzott majmolás a jellemző. Myers kiskorában megölte testvérét – a maszk mögüli, személytelen gyilkos nézőpontja megdöbbentő leleplezéssel ér véget a jelenet végén, plusz a nővér és a barátja között megtörténik a filmtörténet legrövidebb dugása – majd elmegyógyba kerül és megszökik onnan halloween éjszakáján, tovább folytatva az öldöklést. A slasher alapok ideálisan keverednek a mindenre sikoltozva reagáló finalgirl rohangálásban (Jamie Lee Curtis) és az elpusztíthatatlan, olykor zombiként mozgó gyilkos személyében, átitatva Carpenter fülbemászó és hátborzongató zenéjével.
Csokit vagy csalunk! Ezek után remélem minden kisgyerek ijesztőnek fog tűnni a felnőttek szemében, bár hazánkban a beöltözős rituálé inkább csak a huszonévesek körében szokott tarolni egy-egy IHB parti keretében, mégis hazafelé menet nézz vissza a házsarkához: hátha ott vár rád is egy több éve bosszúra szomjazó halloweeni gyilkos…de esélyesebb, hogy csak a haverod öltözött be Michael Myersnek. Jó szórakozást!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Kapcsolat

In4Sane™ Blog © 2013 - http://i4s.hu

Ha kérdésed, problémád, vagy egyéb észrevételed akadna, akkor írj bátran oldalunk email címére, és amint tudunk válaszolunk.

Jelentkezés

Az i4s csapat folyamatosan várja vállalkozó kedvű BLOGGERek jelentkezését az oldal e-mail címén. Ha csak egy kicsit is érdekel a lehetőség, ne habozz, küldj nekünk üzenetet és mi tájékoztatunk a követelményekről és az egyéb részletekről.

i4s infó

Ha a főoldal nem működne, vagy egyéb háttérinformációkra vagy kíváncsi, látogasd meg Twitter csatornánkat az i4s Twitter linkre kattintva. Oldalunkat "lájkolhatod" Facebook-on, valamint "+-olhatod" a Google Plus-on is.
Az oldalon közölt screencastok, illetve videók megtekinthetőek az oldal YouTube csatornáján: i4s YouTube.
A közelgő fontos eseményekre az i4s naptárjából készülhetsz fel.

  © Webnolia - Blogger --> i4s.hu - In4Sane™ Blog © 2008-2015

Vissza a lap TETEJÉRE